Computerkrakers

computerkrakers - STRAS

Van oktober tot maart vond in Oud-Beijerland bij Caventde cursus Computervaardig plaats. Om de week gingen de gretige cursisten aan de slag op hun laptops.

Hoewel er tijdens de lessen, die op de woensdagavonden werden gegeven, meestal een zeer ontspannen en gezellige sfeer heerste, stonden de gezichten tijdens de ‘examenles’ strak. Tijdens deze les zou namelijk de proef op de som worden genomen: de zestien cursisten (verdeeld over twee groepen) moesten in één laatste test laten zien dat zij het felbegeerde diploma waard waren. Toen de spanning enigszins gezakt was, bewezen alle cursisten het omgaan met de computer uitstekend onder de knie te hebben, waardoor er na afloop dus een feestje gevierd kon worden!

Het examen, dat bestond uit Googelen, E-mailen en Skypen, was een geslaagd slotstuk van een cursus die bestond uit acht lessen. Tijdens deze lessen leerden de cliënten onder meer hoe een liedje van hun favoriete artiest Frans Bauer op te zoeken, filmpjes van de wedstrijden van Feyenoord te bekijken en, via internet, een avondje gratis met een oom, tante, vriend of vriendin bij te kletsen. De cliënten raakten, ieder op hun eigen tempo, steeds meer thuis op de computer. Om de opgedane vaardigheden te herhalen en de kennis op peil te houden, kregen de cursisten na elke les een aantal huiswerkopgaven mee. Ook kreeg iedereen een uitgebreid en kleurrijke bundel met daarin de inhoud van de cursus mee, waardoor de cliënten niet hoeven te wanhopen als ze even het overzicht kwijt zijn.

Omdat de cursisten ook uitgebreid onderwezen zijn over de gevaren en valkuilen van het internet, kunnen wij met trots melden dat Nederland er zestien vaardige computergebruikers bij heeft. Dat er nog velen mogen volgen!

Computervaardig is ontwikkeld door Cavent i.s.m. STRAS en de Questgroep .