Leerlingen van de VSO De Hoge Brug sluiten pilot af Actieradius

Op dinsdag 26 juni kregen negen leerlingen van VSO De Hoge Brug in Hillegersberg een certificaat uitgereikt voor hun succesvolle deelname aan het Actieradius project om verstandelijk beperkte leerlingen zelfstandig met het openbaar vervoer van huis naar school te laten reizen.

De leerlingen kregen uit handen van Pedro Peters, directeur van de RET en Joris Lutz, ambassadeur van het project Actieradius een certificaat uitgereikt. Zij zijn allen in staat gebleken zelfstandig te kunnen reizen met het openbaar vervoer en zijn niet langer meer afhankelijk van het dure taxivervoer dat door de gemeente wordt gefinancierd.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op VSO DE Hoge Brug kregen de leerlingen een mooi certificaat uitgereikt door Pedro Peters, directeur van de RET en Joris Lutz, acteur en musicus en ambassadeur van dit project.

Pedro Peters verwelkomde de negen leerlingen als nieuwe reizigers voor het RET, "Ik ben heel blij met dit project en heet deze leerlingen van harte welkom als nieuwe reizigers van het RET! Ik hoop van harte dat steeds meer verstandelijk beperkte leerlingen in staat zullen zijn zelfstandig te kunnen reizen met het openbaar vervoer en daarin speelt het project van Actieradius een grote rol".

Leerlingen van de VSO De Hoge Brug sluiten pilot af Actieradius

Joris Lutz en RET-directeur Pedro Peters reikten dinsdag de diploma's uit aan de trotse geslaagden. Rechts Gerben Lems,vooraan Wil Roode van Stichting Wilskracht Werkt

Initiatiefnemer STRAS Actieradius

STRAS is de initiatiefnemer van dit project en heeft samen met VSO De Hoge Brug negen leerlingen geselecteerd die gedurende tien weken hebben geoefend met de TravelMate. Samen met een vrijwilliger van Stichting Wilskracht Werkt legden zij het traject af van school naar huis.

Gerben Lems, directeur van STRAS en de leerlingen van de Hoge Brug waren onlangs met dit mooie project te midden van twaalf andere projecten genomineerd voor de RET Aardig Onderweg Award.

STRAS hoopt voldoende financiële middelen bij elkaar te krijgen om meer leerlingen die nu afhankelijk zijn van taxivervoer te kunnen laten reizen met de TravelMate. Eerst in Rotterdam en daarna natuurlijk in heel Nederland. Dit zal op termijn een enorme besparing opleveren voor de gemeenten.

Noot voor de redactie

STRAS is een onafhankelijke non-profitorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om beter, vaker en vaardiger te participeren in het gewone, alledaagse leven van wonen, werken en vrije tijd. STRAS ontwikkelt daartoe zeer uiteenlopende projecten en daagt de samenleving uit om deze bijzondere mensen te herkennen als diamanten, met onbenutte talenten en kwaliteiten als bijvoorbeeld buurtgenoot, chatvriend, zeilmaatje, stagiaire of werknemer. STRAS is ideëel en onafhankelijk, dus het belang van de doelgroep en de samenleving staan voorop.

Persinformatie

Indien u geïnteresseerd bent in hoge resolutie beeldmateriaal of meer informatie over Actieradius wilt, neemt u dan contact op met Marjolein van Weegen van Marketing2Action telefoon 06 22286140 of info@marketing2action.nl