Wat doen we

STRAS is er voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze groep staat nu vaak buitenspel, terwijl ze een waardevolle rol in de samenleving kan spelen.

De dienstverlening voor deze doelgroep is vaak versnipperd en hierdoor minder effectief. STRAS pakt het anders aan; we verbingelden mensen en brengen organisaties samen. Om zo de resultaten van ieders inspanningen te versterken. STRAS weet wat de behoeften zijn, kent de doelgroep en gaat pragmatisch aan de slag. Met als doel: kennis & krachten te bundelen om mensen met een verstandelijke beperking een waardevolle rol te geven in de samenleving.

STRAS ziet kansen en gaat uit van de mogelijkheden van verstandelijk beperkten. Samen met partners ontwikkelen we vernieuwende projecten om deelnemers te inspireren tot zelfontplooiing en maatschappelijke participatie.

Tot nu toe heeft STRAS met succes enkele projecten ontwikkeld, zoals Bijzondere Buurtgenoten. Hiermee worden mensen met een verstandelijke beperking getraind in zelfredzaamheid. Andere voorbeelden zijn het project Veilig Internetten i.s.m. het ministerie van Economische Zaken/Digivaardig en Digibewust, en het project KRASkunst, dat zich richt op de ontwikkeling van expressief vermogen en authentieke creativiteit.
Klik op de knop "projecten" in de linkerkolom voor meer informatie.