Projecten

STRAS! Altijd in beweging

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle projecten. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn. Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

Onze projecten:

Actieradius All Aboard Bijzondere Buurtgenoten BreakOut FF-APPen JongerenWerf Prettige Collega QWAZT Schatbewaarder Stoere stemmers Willie Webwijs

Project:

QWAZT - de kunsttak van STRAS

Rotterdamse schilders met beperking maken kunst zonder beperking

Mensen met een beperking kennen geen beperkingen op het doek. Dat leert de ervaring bij QWAZT (www.qwatz.nl), de kunsttak van STRAS in Rotterdam.

Kunstenaars met een verstandelijke beperking kunnen hun ei helemaal kwijt als zij aan het schilderen slaan. Al na een paar lessen basisvaardigheden maken zij prachtig werk. Tijdens de lessen worden zij begeleid door professionele kunstenaars, die als vrijwilliger aan STRAS verbonden zijn.. Maar over kunst moet je niet te lang praten. Je moet er vooral naar kijken.

Professionele begeleiding
Beroepskunstenaars en studenten van de Willem de Kooning Academie in Rotterdam maken zich sterk voor professionele begeleiding van de kunstenaars. Zij dragen in belangrijke mate bij aan hun ontwikkeling. Drie avonden per week ontmoeten zij de kunstenaars in STRAS om hun techniek te verbeteren.

Authentieke creativiteit
In Rotterdam leven circa 6.000 mensen met een verstandelijke beperking. Zij onderscheiden zich door een authentieke creativiteit. Door kunstwerken te maken kunnen zij hun emoties uiten. Door samen te exposeren, komen zij in contact met elkaar en met hun publiek.