Gewone kansen voor bijzondere mensen

STRAS is een onafhankelijke non-profitorganisatie die mensen met een verstandelijke beperking helpt om beter mee te doen in het gewone, alledaagse leven van wonen, werken en vrije tijd.

Daarvoor ontwikkelen wij uiteenlopende projecten waarmee deze mensen hun onbenutte talenten kunnen ontdekken, zodat de maatschappij hun kwaliteiten als bijvoorbeeld buurtgenoot, chatvriend, zeilmaatje, stagiaire, creatieve kunstenaar of collega leert ontdekken en waarderen.


Vers van de pers

Nieuw! Cursus “Oud en Wijs”

Mensen met een verstandelijke beperking worden net als andere mensen in Nederland steeds ouder en net als andere mensen willen zij ook iets te zeggen hebben over de inrichting van hun eigen leven. STRAS neemt samen met zorgorganisatie ASVZ het voortouw om mensen met een verstandelijke beperking voor te bereiden op het ouder worden.

Naar het project

Cursus “FF-APPen”

De cursusmodule FF-APPen is er voor verstandelijk beperkten, met als doel cyberleed onder deze doelgroep aan te pakken. Zij (en hun omgeving) zijn niet altijd op de hoogte van de gevaren van mediagebruik en de impact op anderen.

Naar het project