Hoe kan ik stemmen: kleurplaten

Als winnaar van een challenge vanuit de Ministeries van BZK en VWS heeft Mariska Lamiaud “Hoe kan ik stemmen?” ontworpen: een set van 6 kleurplaten die op een laagdrempelige manier informatie vertonen.

"Ontwerp: Mariska Lamiaud; Foto credit: Brigitte Tops".

Door illustraties te gebruiken om zo min mogelijk worden te hoeven schrijven, ontstaat er een universele taal die voor iedereen duidelijk is. Elke kleurplaat behandelt een ander thema en daarom zijn ze ideaal om het gesprek rondom de verkiezingen te starten met leerkrachten binnen het VSO onderwijs, begeleiders in zorg­instellingen, maar ook thuis met familie. Op de vraag “Hoe vond je het om voor deze doelgroep te werken?” antwoord Mariska: “Ik ben heel blij dat ik de kans heb gekregen om de informatie rond de verkiezingen toegankelijker te maken, het is zo belangrijk dat mensen stemmen, dus ik hoop dat dankzij de kleurplaten meer kiezers naar de stembus gaan!”.

De «Hoe kan ik stemmen?» Kleurplaten zijn tot stand gekomen uit een challenge vanuit de Ministeries van BZK en VWS, in partnerschap met Prodemos en STRAS, en ontworpen door Mariska Lamiaud - www.mariskalamiaud.nl.