Special Olympics 2014

Weekend van Special Olympics 2014 zijn voorbij gevlogen!

Dik 12.000 mensen hebben vrijdagavond 13 juni 2014 genoten van het prachtige openingsfeest van de Special Olympics in Heerenveen.

Het eerste deel van de opening had vooral te maken met de ceremonie, het hijsen van de vlaggen, muziek van swingende showband Advendo, het voorstellen van deelnemers en natuurlijk het aansteken van de vlam door Hero Hoekstra. Het tweede deel traden de artiesten Lange Frans, Ellen ten Damme en Charly Luske op. Danny de Munk maakte er een mooi feest van. Bij het ‘bloed, zweet en tranen......’ ging iedereen uit zijn dak. ‘Ontzettend leuk om te zien dat alle deelnemers zo enthousiast waren en erg genoten van de show’, aldus Danny de Munk. Na afloop keken we op giga schermen naar Nederland Spanje en werd er flink gewaved!!

Het echte feest was op het Sneekermeer waar op zaterdag 3 races werden georganiseerd. Vanuit ALL ABOARD deden 3 teams van Accent Praktijkschool Capelle mee met de wedstrijden. Met in totaal 13 teams was het behoorlijk wennen voor onze zeilers, niet alleen het grote veld maar ook de het grote meer! Omstandigheden: een lekker zonnetje en windkracht 4. "Sooooooo....wat gaan we schuin". Na afloop werden we per bus naar Heerenveen gebracht waar we in gigantische legertenten sliepen. Het eten en het feesten vond plaats in het Abe Lenstra stadion samen met alle andere 2000 atleten en 1400 vrijwilligers.

Op zondag zeilden we nog 1 race en 's middags waren we per team uitgenodigd op een Skûtsje en deden mee aan een echte wedstrijd. Met 13 Skûtsjes de bovenboei ronden was super spannend: Dat ging soms maar net. Gelukkig dat we niet allemaal Fries kunnen verstaan!!

De wedstrijd uitslagen zijn: ALL ABOARD team 1 werd achtste, ALL ABOARD 2 werd elfde en ALL ABOARD team 3 werd dertiende. De echte uitslag was dat alle deelnemers super trots waren met hun deelname en dat iedereen gegroeid is in vaardigheid en zelfvertrouwen.

Team ALL ABOARD.