Stoere Stemmer maart 2019 in de media

De bewoners van de ASVZ Vrijheidsakker hebben ook dit jaar weer de cursus Stoere Stemmer gevolgd van stichting STRAS. Het ging dit keer om de Provinciale Verkiezingen.

Vorige week woensdag waren wij op bezoek bij burgemeester Jan van Belzen van Barendrecht. We hebben verteld wat we hebben geleerd tijdens de cursus en hoe we moeten stemmen.
De burgemeester was onder de indruk. En hij is trots op zijn inwoners.
Vandaag hebben we de cursus met elkaar afgerond door met elkaar als Stoere Stemmers onze stem te gaan uitbrengen.

Wij zijn trots en blij. Als er in mei weer gekozen moet worden voor de Europese verkiezingen doen wij weer mee!!!De Schakel - Barendrecht

Burgemeester geeft Stoere Stemmers een stem

Uitzending Omroep Gelderland

Mooi dat er toenemend aandacht voor gevraagd wordt: Omroep Gelderland heeft dinsdagmorgen aandacht besteed aan stemmers met een beperking. Helaas blijft de harde waarheid dat we voor stemmers met zowel een fysieke als verstandelijke beperking in Nederland nog een grote (inhaal)slag moeten maken.

Betrokken bij verkiezingen in de gemeente en/of bijvoorbeeld gemeenteraadslid?
Help om stemmen toegankelijk te maken voor iedereen! Bekijk meer op de websites van STRAS of VNG.

Terug luisteren?
Ga naar Omroepgelderland. De uitzending is opgeknipt in 4x een uur. In het tweede uur aandacht voor stemmen met een beperking. Druk op afspelen en klik door naar het volgende 'nummer' of klik "UUR 2": deel 2 begint met het nieuws van 10 uur. Op de tijdstippen (11:44 / 22:30 / 44:33 / 50:02 ) aandacht voor stemmen met Jeroen van Dijk (Oogvereniging Gelderland), Tim Kroesbergen (ervaringdeskundige toegankelijkheid) en Gerben Lems (STRAS).