Projecten

STRAS! Altijd in beweging

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle projecten. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn. Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

Onze projecten:

Actieradius All Aboard Bijzondere Buurtgenoten BreakOut FF-APPen JongerenWerf Prettige Collega QWAZT Schatbewaarder Stoere stemmers Willie Webwijs

Project:

Bijzondere Buurtgenoten (het BB-project)

Mensen met een beperking leren in het traject Bijzondere Buurtgenoten omgaan met allerlei facetten rond het dagelijks leven. Boodschappen doen, je huis opruimen, strijken, koken, de telefoon aannemen, de administratie voeren, noem maar op. Wie 'op zichzelf' wil wonen, moet over een aantal basisvaardigheden beschikken. Bijzondere Buurtgenoten traint mensen met een beperking voor een - deels begeleid - zelfstandig bestaan. Samen met zorginstellingen wordt ook hard gewerkt aan uitbreiding van het aanbod op het gebied van sociale - en (basis) beroeps vaardigheden.

STRAS heeft een Train-de-trainertraject ontwikkeld, speciaal voor medewerkers van zorgaanbieders die zelf 'hun' Bijzondere Buurtgenoten op een goede manier willen voorbereiden op een zelfstandiger (buurt)leven.

Meer informatie:

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

SOAPIE, training kritisch televisie kijken
Lees meer

Diploma voor Bijzondere Buurtgenoten
In Rotterdam en omstreken wonen meer dan 6000 mensen met een verstandelijke beperking. Een groot aantal van hen wil graag zelfstandig wonen. Daarom hebben de Stichting Pameier, Accent Avondschool en STRAS gezamenlijk een cursus ontwikkeld, als onderdeel van het project Bijzondere Buurtgenoten. Via deze cursus leren cliënten met een verstandelijke beperking hoe je een huishouden runt en contacten legt in de buurt. Lees meer