Projecten

STRAS! Altijd in beweging

Als het aan STRAS ligt, blijft het niet bij de huidige succesvolle projecten. Op het gebied van wonen, werken en vrije tijd liggen er nog tal van ideeën op de plank. Deze kunnen tot bloei komen als de mensen en de middelen beschikbaar zijn. Om dat te bereiken, bouwt STRAS aan een netwerk dat draagvlak biedt voor de optimale participatie van circa 6000 Rotterdammers. Zij kunnen schitteren, als sieraden in leefbare buurten.

Onze projecten:

Actieradius All Aboard Bijzondere Buurtgenoten BreakOut FF-APPen JongerenWerf Prettige Collega QWAZT Schatbewaarder Stoere stemmers Willie Webwijs

Project:

Schatbewaarder 2.0 - ontwikkeld door STRAS!

Cursus over verstandig omgaan met geld voor VSO-leer­lingen of cliënten met een verstandelijke beperking.

Als goed omgaan met geld al voor veel ‘gewone’ mensen behoorlijk lastig is, hoe moet dat dan zijn voor mensen met een verstandelijke beperking? Toch moeten ook zij weten wat geld waard is en hoe je er verstandig mee omspringt. Leren omgaan met geld behoort tot de kerndoelen van het VSO. Het is tevens een belangrijke stap voor de transitie van groepsgewijs naar meer zelfstandig wonen.
Met het programma Schatbewaarder geeft u leren omgaan met geld een concrete invulling.

Uitgebreide en kant en klare methode
Schatbewaarder is bedoeld voor mensen die moeite hebben met abstract denken en rekenen. Het is vooral praktisch: na afloop weten ze niet alleen hoe het moet, ze kunnen het ook in praktijk brengen.
Beeldend, actief en afwisselend zijn sleutelwoorden. Daarbij worden alle benodigde materialen in leskisten aangeboden.
Het programma Schatbewaarder is afgestemd op de landelijke leerlijnen van het CED.

De cursus is door STRAS ontwikkeld in samenwerking met de Kredietbank Rotterdam.


Lees het persbericht

 

Gerelateerde nieuwsartikelen

Schatbewaarder 3.0 : "Baas in eigen portemonnee"
Werkt u op een (V)SO-school? Doe dan mee aan de pilot Schatbewaarder 3.0. Lees meer

Schatbewaarders zijn baas in eigen portemonnee
Hoe ga je verstandig om met geld? Een lastige vraag, waar cursisten van de Rotterdamse Accent Avondschool Zuid, de A.J. Schreuderschool en de ASVZ locatie Vrijheidsakker in Barendrecht het antwoord op wilden vinden. Het resultaat mag er zijn: ze kunnen financieel hun eigen boontjes doppen. Lees meer